
روش چهارم برای بدنسازی بانوان - آکا
● سیستم عضلانی و هورمونی خود را بشناسید
زنان بهطور متوسط به لحاظ ژنتیکی از استعداد کمتری در قیاس با مردان برای ساختن عضلات برخوردار هستند. مردان بهطور میانگین میتوانند با اجراء تمرینات با شدت بر روی اکثر عضلات بدنشان حدود ۳۰۰ درصد بر قدرتشان قبل از رسیدن به حداکثر استعدادشان بیفزایند. در صورتیکه زنان در شرایط مساوی تنها قادر هستند حدوداً ۲۰۰ درصد بر قدرتشان بیفزایند. اساسیترین دلیل فیزیولوژیکی که چرا زنان به لحاظ ژنتیکی از استعداد کمتری برخوردار هستند بیشتر مربوط میشود به سلولهای عضلانی و هورمونی آنها.
سلولهای عضلانی: تمامی ما وقتی به دنیا میآئیم دارای میلیاردها سلول عضلانی هستیم که پس از آن هم به هیچ عنوان بر تعداد آنها افزوده نمیشود و تنها سایز سلولها است که افزایش مییابد و نه تعداد آنها و همین خاصیت به آنها این امتیاز را میدهد به سایز و قدرت قابل ملاحظهای دست یابند.
هورمون: هورمونها عناصر قدرتمندی هستند که توسط غدد مختلف در بدن تشکیل میگردند. هورمونها نقش اساسی در تنظیم عملکردهای بدن دارند. قویترین هورمون مردانه که توسط بیضهها تولید میگردد تستسترون نام دارد و قویترین هورمون زنانه که توسط تخمدان تولید میگردد استروژن نام دارد. استروژن مسئولیت صفات ثانویه جنسی را در زنان عهدهدار میباشد. دخترها قبل از دوران بلوغ ۱۰ تا ۱۵ درصد بیشتر از پسرها دارای چربی میباشند. ولی پس از رسیدن به بلوغ کامل این میزان تقریباً به دو برابر (۲۰۰%) افزایش مییابد. که در این خصوص استروژن نقش اصلی در افزایش نرخ چربی زنانه دارد. در مردان تستسترون مسئولیت صفات ثانویه جنسی را برعهده دارد. از دو نمونه این صفات میتوان به افزایش حجم عضلات و کاهش درصد چربی بدن اشاره کرد. بنابراین تستسترون در ماهیچهای بودن و استروژن در چربی داشتن نقش دارند.
بهصورت اتوماتیک تعداد سلولهای عضلانی و سیستم هورمونی بهطور میانگین زنان را در روند ساختن عضلات محدود میسازند. روش منطقی برای مقایسه پیشرفت زنان در مقایسه کردن آنها با یکدیگر میباشد و نه مقایسه کردن آنها با مردان. بنابراین شناخت سیستم عضلانی (تعداد سلولهای عضلانی) و هورمونی به زنان کمک خواهد کرد که به یک دید واقعگرایانه در خصوص استعداد پیشرفتشان در بدنسازی دست یابند. با این وجود تمام سیستمهای تمرینی و راهکارهای ارائه شده در مبحث برای استفاده توسط زنان نیز صدق مینماید